tisdag, augusti 05, 2008

Marknaden

Sedan några veckor tillbaka har jag då och då funnit mig själv ögna igenom kontaktannonserna i Dagens Nyheter. Jag tycker det är lite spännande att föreställa mig människorna och livsödena bakom annonserna. En gång i tiden trodde jag att det var freaks och outcasts som annonserade eftersom de var för knasiga, motbjudande och sekunda för att snärja en partner på de mera klassiska sätten, så som att be en kompis fråga chans, eftersom det här var i högstadiet eller så.

Hur som helst har jag nu på grund av en rad anledningar kommit att omvärdera dessa figurer och de framstår, föga förvånande kanske, som allt mer männskliga.

De flesta annonser följer någon slags standardmall och verkar bara vara variationer på samma tema. Ändå är det lätt att finna ett par stycken som står ut ifrån mängden. En formulering, ett lite udda ordval eller med en liten lustifikation.

Ibland förbryllar de. Gammelgubbar som söker flicksnärtor.. vad tror dom? Eller gammeltanter som söker en toyboy.. vad tror dom? Eller vice versa, en ungsnärta som söker en äldre herre för att bli uppfostrad. ?! Jag blir imponerad. Dels över målmedvetenheten, att ta tag i situationen och aktivt försöka förändra den. Dels över tydligheten. En tydlighet som kanske inte heller är så konstigt om man tänker efter.

Det hela slutar ofta med att jag brukar fundera över hur min kontaktannons skulle se ut. Det är rätt utmanande, att definiera sig själv på två eller tre rader samt ytterligare två eller tre för att beskriva den man söker. Jag menar, hur ska man veta?

10 kommentarer:

Maria Therés sa...

1. Vad har fått dig att omtänka din tidigare analys? Motivera ditt svar.

2. Jag tänkte skriva någonting om hur okonventionellt sex är vanligare än vad man tror, men det kändes fånigt.

3. Jag vill att du författar en sådan annons.

InfiniDimm sa...

1. Främst har det att göra med att L, känd från tidigare inlägg, har gjort precis detta, tagit tag i situationen och mera aktivt gått in för att exponera sig för nya människor i hopp om att finna någon att umgås med. Och eftersom han är en hygglig prick måste ju många av de andra annonsförfattarna kunna vara likaledes hyggliga prickar, även om de annonserar på olika platser.

2. Ja alltså.. på ett sätt tycker jag att det är lite tråkigt att jag höjjer på ögonbrynen. Jag vill gärna se mig som generös i mina tankar om människors val, men jag lever ju i och formas också av det här samhället och vad det uppfattar som rätt och korrekt. Men som sagt, jag imponeras över deras direkthet och undrar om jag skulle vågat detsamma.

3. Ung man, ~25, med klassiskt utseende och intresse för musik och böcker söker likasinnad kvinna för intressanta samtal över en middag, promenader i parkerna och utforskande av livet. Svar till Vem är jag?

4. Än du då?

Maria Therés sa...

4. Ung kvinna, 26, med smått exotiskt utseende och kärlek till kunskap söker intellektuell man för världsherravälde och kärlek (sex). Röstprov önskvärt. Svar till VGhlcsOpcyBBbmRlcnNzb24=

InfiniDimm sa...

För en kort sekund funderade jag på vad smått exotiskt betyder. Sen funderade jag på vad klassiskt betyder. Jag har ju en uppfattning om vad Jag tror att det betyder. Men vad säger det läsaren?

Det är som sagt spännande med kontaktannonser. Vilka är dom. Vad vill dom..? Varför skriver dom annonser?

Maria Therés sa...

Det är som ett ge en lapp till någon via en kompis, fastän kompisen är en hel stad (eller värld). Man slipper bli avvisad ansikte till ansikte. Jag antar att det är ett sätt att både ha kakan och äta den.

En klassisk skönhet. Är du det? Jag har hört att jag ser ut som Björk (fast med riktiga läppar då).

InfiniDimm sa...

Någon sa att jag har "klassiska drag".

Men att kalla mig för en klassisk skönhet känns som att ta det ett par steg för långt.

Som jag sa tidigare, hur ser en klassisk skönhet ut? Googlebildsök har en bild på en ung Manson och LaVey som första manliga träffar på "klassisk skönhet", tidigare en massa bilar, kvinnor och båtar.

Brad Pitt.. för amerikansk? Hugh Grant.. för ful? Keanu.. för knasiga frisyrer.. Tom Cruise kanske..? För spooky.

Jag tror att man bäst beskriver mig som en yngre upplaga av min far. Vilket kanske inte säger så mycket om man inte sett honom.

Maria Therés sa...

Nej, det säger inte speciellt mycket. Jag vet inte varför jag frågade heller. Nyfiken i en strut?

InfiniDimm sa...

kom och bilda dig en uppfattning på snerikes ikväll vettja! :-O

Maria Therés sa...

Ok! Vi ses där. 8-O

Art of jean sa...

mm..kontaktannonserna.
Dem roade jag mig med till frukost varje helg då de kom ut i vår tidning ^_^

Precis som du säger, spännande att filura över folket som skriver- och man blev själv lockad att tänka hur ens egen skulle se ut- men framförallt, vilka skulle svara?