torsdag, oktober 30, 2008

efterklok-ness

För alla er som följt länken i föregående post.. här kommer en till tanke.

Kanske är det inte de troende det är fel på per definition. Utan mängden tro. Inte heller det någon shocker. Men att dra alla över en kam verkar ju vara att trilla i samma grop som man grävde åt alla iditer.

För övrigt släpptes en ny version av Ubuntu idag, Ubuntu 8.10 med kodnamnet Intrepid Ibex. Tjohej. Nu skulle man bara haft en laptop så man kunde ta del av de stora förändringarna.

Oh well, man kan inte få allt. (F köpte en Aspire One idag, jag är sugen på att åka dit och klämma på dem)

8 kommentarer:

Maria Therés sa...

Idit vakter (förstår du referensen blir jag alldeles till mig).

Kanske är det inte troende per definition, och inte heller mängden tro? Kanske är det bara ren idioti. Eller svaghet. Jag vet inte.

Jag har i alla fall svårt för människor som lägger över sitt personliga ansvar på någon annan. Som gud, då.

InfiniDimm sa...

Fast är det nödvändigtvis det som händer då..? Att man avsäger sig ansvar för saker och ting och bara tror på Guds outgrundliga vägar?

Det måste ju finnas moderata troende... skeptiker och tvivlare.. troende agnostiker?

Alla kan ju inte vara Texastroende och.. så.

Över lag skulle jag vilja påstå att jag känner för få personer. Eller umgås i en tråkigt homogen grupp. Få eller ingen med apsirationer på något annat än heterosexualitet, få eller ingen med någon uttalad tro, inga invandrare - några med utländska föräldrar som är födda i Sverige. Inga politiskt radikala. Buhu..

Maria Therés sa...

Men du umgås ju med mig! Jag tillhör åtminstone två av ovanstånede grupper (typ?).

Men jo. Är inte tro ett slags skyddande lager? Som solskydd, fast solen är döden och allvaret.

Jag känner både kristna, judar och muslimer (och en hindu, men hon är ateist så hon räknas inte). Det är svårt att tänka fritt när man har ett facit, hur hypotetiskt det än må vara.

InfiniDimm sa...

hmm.. jag gissar på politiskt radikal och aspirationer på något annat än heterosexualitet.. yes/no?

Maria Therés sa...

Yes yes. Här har du Sveriges enda heterosexuella queer. Cure me!

Maria Therés sa...

(Kan man vara nörd utan laptop?)

InfiniDimm sa...

Alltså.. jag kan köpa att man kan vara nörd med en laptop. Men jag vägrar tro att det skulle vara ett lägstakrav. Kanske för sju åtta år sedan, men nu är väl laptoppar dussinvaror som vem som helst håller på med..?

När du önskar bli botad från ditt tillstånd av heterosexuell queer får jag en känsla av att det inte är så enkelt som att renodla någon av de två ursprungspositionerna.. däremot får jag ingen känsla av vad den tredje positionen, det önskade tillståndet, skulle vara! Ledtrådar?

Maria Therés sa...

Det är nördigt att inte vara mer än tre meter ifrån datorn aat (laptop). Det kan också vara ett tecken på ett beroende.

Jag tror jag skulle behöva lite icke-heteronormativt liv. Kanske en släng polyamori? Är trekanter vardagsmat nuförtiden? Jag önskar jag hade tålamodet (...) att vara asexuell. Det vore något det!