onsdag, augusti 08, 2007

Klarhet

För en tid sedan beklagade jag mig över att jag sällan kommer ihåg alla kloka och djupsinniga funderingar som jag har. Vidare har jag även kommenterat hur svårt det är att skriva bra och övertygande när man är rödvinspåverkad, trött, har en finne på näsan eller på något annat sätt en mindre än perfekt dag.

Sen slog det mig.

Anledningen till att det är så svårt att fomulera alla mina bra tankar är, tam ta tam, för att dom inte är så fantastiskt bra. Inte så konstigt kanske.. lite nedslående tycker jag nog att det är. Jag vill liksom inte helt släppa tanken på att det skulle kunnaf innas ett korn av intressanta tankegångar i det jag skriver.. därför räddar jag mig med den gamla klassikern "det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta". Att det helt enkelt inte blir bättre formulerat därför att tankarna inte är vridna och vända på helt och fullt.. att det finns mera (!!!) att hämta om jag bara tog tid till mig.

vad säger ni om den självförnekelsen? inte illa om jag får säga det själv.

nåväl.

Jag pratade med en kollega om ekonomi idag. Han tyckte att barnen, när de börjar bli tonåringar och har önskemål om mera pengar osv, skulle få ett varsitt kontokort kopplat till familjens gemensamma konto. Att de ska få ta del av alla pengar med samma förutsättningar som de övriga familjemedlemmarna, dvs. föräldrarna. Syftet med detta är naturligtvis att lära dem att hushålla och att få dem att inse att pengarna inte är ändlösa.

Köper ungarna sig ett par jeans för massor med pengar så blir det, som en direkt konsekvens av detta, mindre mat på bordet, en kortare semester eller vad det nu kan vara.

Jag tycker förslaget är riktigt spännande. En aning oortodoxt och tämligen våghalsigt. Men spännande. Tänk om det funkar..! Tänk om barnen inte flippar ur, inte går berserk med sitt nyvunna förtroende utan faktiskt lär sig, förstår och blir bra människor!!

Å andra sidan. Tänk om barnen flippar ur, går berserk och man blir ruinerad...

Jag antar att det är en fråga om förtroende, utbildning och vett.

Det verkar spännande att ha ungar. Spännande och rätt läskigt.

Kan jag köpa en stereo kan väl ungarna köpa en häst.. åhh tänk alla knasiga diskussioner! Tänk vilka insikter som potentiellt finns i den här metoden.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag antar att den kollegan ibland bär tweed?

InfiniDimm sa...

det har förekommit