måndag, maj 04, 2009

smått och blandat

Igår tänkte jag lägga ut texten om att farorna med att äta frukt, men en hel massa andra bloggerister hann före. Så jag låter bli. Men vill ändå påpeka att jag tycker det är intressant att se hur folk kommenterar olika nyheter. Och förvånas återigen hur lätt det är att bilda sig en uppfattning om en person på bara några få raders kommentarer till en artikel som man har en egen uppfattning om. Om Stoffe56 säger "Åhh, neeej, och förra veckan fick man inte äta kött, nu är det frukt, nästa vecka blir det väl mediciner. Lika bra att äta det som är gott, vi ska ju alla ändå bara dö." och länkar till sagda fruktartikel... ja... då målar jag blixtsnabbt upp en bild av Stoffe och hans mentala kapacitet, intressen, bostadsort, barnuppfostringstekniker och hobbys.. Men en så varierad palett och såna livfulla drag att jag nästan blir rädd för mig själv.

Fördomsfri? Jag? I beg to differ.


Men idag är det måndag den fjärde maj. Dvs. dagen då jag presenterade mitt examensarbete. Jag blev glatt överasskad av den fina uppslutningen på presentationen. Dessutom fick jag ett samtal i morse med lyckönskningar från någon som jag inte alls förväntade mig det ifrån. Stort tack.

Jag var sen och lämnade blod. Men vann ingenting på lotteri-kompensationen :(

I helgen såg uppsala ut som på samma sätt som jag föreställer mig att en soptipp i ett uland gör. Minus människorna som går och letar levebröd bland soporna, minus afrikaner i kostym, minus gul sand, minus ganska mycket som har med uländer och afrika att göra överhuvudtaget faktiskt... Nåja, det såg överjävligt vidrigt ut och jag skäms för att vara människa och student.

Oh yes. Fru Fortuna ler mot mig.

puss hej.

Inga kommentarer: