lördag, mars 27, 2010

mat för tanken

Saxat från pastan.nu


Ska inte utveckla den här frågan mer än nödvändigt, med risk för att låta pryd, men jag undrar om ni kan tipsa om ett schyst hotell i den lägre prisklassen som har sängar med gallergavlar. Gärna inom en tiomilsradie från Stockholm. Vi har såklart kikat på en del hotells hemsidor men hittills inte sett ett enda rum som uppfyller vårt önskemål. Vill inte gärna ringa och fråga heller – men ni har ju löst en del knepigheter förut så kanske ni klarar även denna?
/J

Min första tanke när det gällde galler och hotell gick förstås till det gamla fängelset på Långholmen som nu är ombyggt till hotell. Och visst har hotellets inredare låtit de lodräta järnbalkarna gå igen även i möblemanget. Dubbelrummen har sängar med gallergavel. Sedan är frågan om priset 1 800 kronor räknas som budget. Ett alternativ kan vara Connect Hotel i Älvsjö, som i sina ”quick sleep”-rum har våningssängar med ram av stålrör för 595 kronor. Annars skulle jag kolla upp olika slott och herrgårdar som kan tänkas inreda i den stilen, till exempel har Södertuna slott i Gnesta ett rum med sänggavel i gjutjärn. Trevlig övernattning!
/Andreas Rolfer, På stan

Fantasieggande.

torsdag, mars 25, 2010

As easy as ABC

1.

Zombierna kommer.
Skräck, ångest, panik - död?
En vit riddare!

2.
Utsträckt hand.
Knappast en ursäkt, men väl
en buff, en flirt.

3.
Sked. Skeda. Skeden. Skeenden.
verktyg / ställning.
Motvilligt Omfamnad Komplexitet.

4.
Förening.
För evigt blandade.
Mjuka kuddar avslutar blått ljus.

måndag, mars 22, 2010

gojs




SVANS vänster

Svansen höger
svansen blöder center

tisdag, mars 09, 2010

Om fysik

Ett antal gånger har jag varit in hit och kikat.... stått beredd med markören, redo för inmatning.. men ingenting har kommit ut.


Jag har funderat på lite olika öppningar... t.ex.
  • Ibland blir jag besatt av en demon som säger åt mig att....
  • En tunn liten flicka kom fram till mig på tunnelbanan och sa "Snart är tiden ute"....
  • Hon vaknade med ett ryck, rullade ur sängen och tittade på personen som stod i dörröppningen....
i hopp om att kunna ta det vidare därifrån. Men ingenting.

En sak som jag har tänkt på, men som det liksom inte finns så mycket att säga något om, är att man vid tidsresor inte gärna bara kan knappa in en tid som man vill besöka, utan även bör behöva ha rätt noggranna rymdkoordinater. Låt mig ta ett enkelt exempel. I Tillbaka till framtiden-filmerna har Doc byggt en tidsmaskin av en DeLorean. Förutom den tämligen kritiska fluxkapacitatorn måste tidsmaskinen även ha en viss rumslig hastighet, innan den kan göra tidshoppet. Om jag förstått det hela rätt kommer tidsmaskinen fram på samma plats, fast i en annan tid. Dock utan att det någonsin, så vitt jag vet, specificeras rumskoordinater. Betänk att man bara åker ett halvår i tiden. Då kommer jorden att ha kommit ett halvt varv runt solen och skulle man trilla ut på samma koordinater som man lämnade sin tid ifrån, så kommer man på ett högst otrevligt sätt att hamna ute i rymden och få uppleva en så kallad insta-död. Men när jag väl hade kommit fram till det här så.. ptja.. då fanns det ju inte så mycket mer att fundera på i den frågan.

blä