måndag, december 03, 2007

idioter överallt.

M sa igår att fler och fler studenter tycks se universitetet som en förlängning av gymnasiet. Min egen tolkning är att studenterna saknar mognad. Kanske är det därför som något eller några barn på skolan har börjat spraya logos på olika ställen i skolbyggnaderna. På toaletter, bakom tavlor eller, för all del, på väggar.
Tidigare har jag varit lite stolt över att vara ingenjör och att få hålla till där jag gör, ty, när man har haft ärenden till andra institutioner har det varit mycket vanligt med klotter på väggar och så vidare till skillnad från "våra" lokaler som varit skonade från sådant.
Men så icke längre alltså. Det är trist. Det är barnsligt och idiotiskt. Att välja en övervakningskamera som sitt märke för att synas... det finns, kan jag erkänna, en snygg ironisk liten vink, men varför sabba den goodwill man kan få med sånna finesser genom att visa sig fullständigt korkad genom att spraya skiten på en vägg? Det vore fasen så mycket fränare att tejpa upp samma logga på ett papper på samma ställen som man nu sprayar.
Gjorde man det skulle det här inte bli ett skitkastande inlägg med svordomar utan ett hyllningstal till den okände upprorsmakaren.